فونداسيون باسكول فونداسيون باسكول

سازه زیرین باسکول می‌باشد، كه از میلگردهای به هم كلاف شده‌ و صفحه(بیس پلیت‌) هایی جهت محل قرارگیری حسگرهای وزن یا لودسل‌ها تشكیل شده است،‌ و فضای بین میلگردها را پس از قالب‌گیری با بتن پر می‌نمایند. نقش فونداسیون آن است كه با كلاف و یكپارچه شدن با دیگر نقاط اعمال نیروی وزن، و گسترده‌ تر نمودن مجموع سطوحی كه وزن كل به آن اعمال می‌شود، فشار ناشی از وزن بار را كاهش داده و مانع از نشست و فرو رفتن آن به داخل زمین شود. استقرار صحیح باسكول در محل نصب و انتقال صحیح بار به زمین از وظایف مهم فونداسیون می باشد. اهمیت این جزء تا آن جایی است كه 30 % از دقت باسكول به كیفیت و نحوه اجرای آن وابسته است. انواع فونداسیون از نظر نوع اجرا به دو صورت اجرا در محل و پیش ساخته می باشد. نكته قابل توجه در مورد فونداسیون‌های پیش‌ساخته آن است كه سرعت اجرای سازه و نیز مقاومت بتن (به شرط اجرا تحت شرایط و مواد كنترل شده و عمل‌آوری مناسب بتن) در آن بیشتر، و هزینه آن به دلیل میزان گودبرداری كمتر از حالت اجرای فونداسیون در محل می‌باشد.

فونداسیون پیش ساخته

فونداسیون پیش ساخته

در فونداسیون های پیش ساخته، تمامی مراحل مربوط به ساخت فونداسیون در كارخانه انجام می شود و تولید و عمل آوری بتن در شرایط شرایط كاملاً استاندارد و كنترل شده جهت حصول بیشترین مقاومت صورت می پذیرد. با توجه به امكان استفاده از قالب ریزی معكوس در كارخانه این فونداسیون ها به صورت قالب ریزی معكوس بتن ریزی می گردد و در استخرهای آب عمل آوری می شوند این كار باعث بالابردن مقاومت فونداسیون می شود.
فونداسیون اجرا در محل

فونداسیون اجرا در محل

درفونداسیون های اجرا در محل كلیه عملیات مربوط به آماده سازی فونداسیون در محل نصب باسكول انجام می گردد لذا به دلیل عدم كنترل بر روی شرایط محیطی و استفاده از نیروهای غیر متخصص، در اغلب مواقع ساخت این فونداسیون به صورت كارشناسی انجام نمی شود و با گذشت زمان و به دلیل نبود مقاومت لازم در فونداسیون دقت و صحت عملكرد باسكول پایین آمده و سبب بروز خطا در اندازه گیری می شود.